Porr i barntidning

I SvD berättas idag att Swedbanks barntidning Lyckoslanten länkar till en sajt som streamar porr live. Detta i en lista över de 10 dyraste internetadresserna som någonsin sålts.
- Det här är mycket olyckligt. Lyckoslanten har funnits i 83 år. Något sådant här har aldrig skett tidigare, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad till Metro på nätet.
Tja, nu förstår jag iallafall varför den där lilla pengen med hög hatt de har i tidningen ser så jävla glad ut. Jag gjorde lite eftersökningar på google för att se om det fanns mer material av tveksam natur i Lyckoslanten och givetvis kom jag in på Spara och Slösa, de två parhästarna som använts som propaganda sedan urminnes tider. Här är en ruta från tidigare år.

I exempel ett så driver den levnadsglada Slösa med den surmulna Spara. Hon hånar Spara nästan så att det är på gränsen till mobbning. Detta finns det givetvis två sidor av. Att någon är så fattig att hon måste sy mattor av gamla lumpor är givetvis roligt och en sådan person SKA hånas. Men å andra sidan, en kvinna som fortfarande kan sy och tillverka saker istället för att gå ut och spendera sin makes surt förvärvade pengar? Det är här vi inser att Spara och Slösa är en fabel som är helt utan verklighetsförankring. Dock är det ett bra budskap till barnen där ute. Som alla vet så kommer Slösa, som förmodligen köpte godis för sina pengar, att få skit för det i slutet, men varför då? Tänk om de båda blivit påkörda av en buss samma dag, vem hade vunnit då? När det gäller Spara och Slösa så är jag nog mer på Slösas sida. Pengar kan man alltid få mer av så lev medan du kan, så länge du är beredd att ta konsekvensen av det och inte gråter ut i tidningen för att du tvingas sälja en soffa för att betala tillbaka ditt korkade sms-lån.

Även på framsidorna av lyckoslanten har en del fuffens dock förekommit. Som här tillexempel, från 1932:

Två små barn som uppenbarligen är på TOK för unga för att ha skaffat en egen bäbis står och ler som vore de sektledare. Anledningen till att de ler är givetvis den att de inte upptäckt att den livrädda lilla tomten i hörnet håller på att stjäl deras julklappar. Har han tur lyckas han backa ut långsamt innan Pastor Guldlock och hans fru med den flygande rosetten upptäcker vad han sysslar med. Annars kan här ett sjukligt spel á la Knutby förmodligen uppstå.

Till sist har vi en sida jag inte ens vet hur jag ska beskriva, men jag skall försöka. Det här kan vara det mest perversa jag någonsin varit med om, och jag har åkt buss med ett norskt hockeylag, en tysk och en dvd-spelare.

Två unga pojkar som våldför sig på en flygande spädgris som någon verkar ha limmat fast en taco på ryggen på. Chauffören, som på ett vansinnigt sätt knutit fast ett spännband runt grisens ömtåliga tryne, har lika oroväckande små pupiller som grisen självt och borde under inga som helst omständigheter framföra ett fordon av detta slag. Passageraren å andra sidan har oroväckande väl utvidgade pupiller och borde förmodligen legat fastbunden i en säng med tidigare nämnda spännband istället, allt för att inte skada sig själv eller sin omgivning. Speciellt med tanke på att han verkar ha gömt något slags piratsvärd i halsduken, då jag har svårt att lista ut hur den på annat sätt skulle kunna stå ut på det sättet. Dessa barn borde få en rejäl dos av Ronald Fasth, det är allt jag har att säga.

Så, jämfört med mobbning, uppmuntran till stöld och att flyga på en nerknarkad gris så tycker jag ändå inte att en porrlänk är så farlig. Dagens ungdom i åldern 9-12 är förmodligen minst lika bra på datorer som sina föräldrar och om de vill ha tag på pornografiskt material så är det inte så svårt för dem. Det är förmodligen lättare att bryta en föräldraspärr än att leta reda på sin fars VHS-kassett med inspelat material från FilmNet som på den gamla goda tiden. Min åsikt är att det förmodligen är lättare att stoppa kriget på balkan än att hindra en ung person i början av puberteten från att hitta snusk på nätet, så lägg resurserna på det istället. Dessutom är porr förmodligen en bättre form av underhållning än gamla krigsfilmer. Det borde i en förälders ögon vara mer ok med kärlek än med mord och slakt. Speciellt sådana som tror att barn tar efter allt de ser på tv. Så från alla dessa prepubertala ungdomar tror jag bara att jag kan säga tack Lyckoslanten. För att ni gjorde deras vardag lite enklare och för att ni äntligen skrev om något intressant i eran för övrigt sjukt tråkiga tidning.

Kommentarer
Postat av: Elin

Nu har jag skrivit, raderat, skrivit, raderat, skrivit, och raderat igen, för jag kan liksom inte formulera fram hur kul jag tyckte att det här var. Så jag säger bara: HAHA. Och jag menar det verkligen. Puss och kram.

2009-12-17 @ 21:40:54
URL: http://elinhittarhem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0