Dagens Hjälte!


Som ni regelbundna läsare vet så är något av det värsta jag vet folk som grinar ut i tidningarna. Därför är dagens hjälpte inte Jacob Markström, som kämpade heroiskt ikväll mot Ryssland, utan istället blir det en annan hockeyspelare. Nämligen Mikael Samuelsson. Mikael Samuelsson går bra i NHL och förtjänar en plats i OS-truppen, det är något som alla vet. Alla utom Bengt-Åke Gustavsson. Istället tar han ut Fredrik Modin, en lojal kämpe som alltid varit bra i landslaget iochförsig, men en spelare som haft skador i klass med Peter Forsberg de senaste säsongerna. Visst, nu finns ju chansen att det blir en uttagning i klass med den Lasse Lagerbäck gjorde i VM 2006 då han helt chockerande tog ut Malmö FFs Daniel "Sidled" Andersson. Det visade sig vara ett genidrag senare och tillochmed jag fick för ett par matcher ändra min åsikt om denna tråkiga defensiva mittfältare

Så, för att återgå till ämnet. Alla vet som sagt om att Mikael Samuelsson borde vara med i truppen och så även Mikael Samuelsson. I början ville han inte kommentera det hela men efter en match med Vancouver så fick han frågan av en kanadensisk journalist om vad han kände för den svenska lagledningen och han svarade helt enkelt som han kände.

"I pretty much have one comment, maybe I'm gonna regret it, but they can go fuck themself".

Jag sätter det ensamt i mitten där så att man verkligen kan läsa det och förstå storheten i det. En svensk idrottsman som inte går ut efter en solkart underlig petning och säger "nej men jag är väl nöjd ändå. Det är ju förbundskaptenen som tar ut laget, så det är väl bara att kämpa vidare". Jag bara gapade när jag läste det och jag blev så varm inombords när jag hörde honom faktiskt säga det. Fjolårets citat i sportvärlden tillhörde Douglas Murray som faktiskt varnade Morozov med ett "Keep your head up, this is not the russian league" innan han fullständigt krossade ryssen, och jag trodde verkligen inte att det skulle överträffas i år. Det gjorde det. Dagen efter ringer svenska tidningar alltså upp Mikael Samuelsson och förväntar sig att han ska bortförklara sig, men vad säger han? "Nej, jag har sagt det jag känner och jag står för det". En förklaring ger dock Micke:

"Men det handlar inte om att jag gråter ut i media för att jag inte blev uttagen. Jag fick en fråga om hur jag känner och den svarade jag på, det är det hela."

Rakt, ärligt och underbart. Mikael Samuelsson, du blev inte uttagen i OS-laget men för att du är så rakryggad och säger vad du tycker så blir du härmed iallafall våran andra Dagens Hjälte. Humbug hyllar dig!

Dagens Quinna


Dagens Quinna går till Mark Whispering Wahlberg. Mark har alltid varit en av de skådespelare jag tycker allra minst om. Jag började iochförsig inte tycka aktivt illa om honom innan jag såg The Happening, men jag kan inte säga att jag gillade honom innan. Mannen låter som om han försöker viska även när han skriker. Troligen sa någon åt honom när han var liten att man låter ascool när man viskar, men det är ju inte sant. Sedan så förstörde han också en av spelvärldens överlägset hårdaste hjältar, vid sidan av Duke Nukem och Gordon Freeman med flera, nämligen självaste Max Payne, en film som hade kunnat blivit bra om tillexempel Clive Owen fått huvudrollen.

Nå, det är ju inte bara Mark Wahlbergs usla skådespeleri som idag ger honom titeln Dagens Quinna, utan istället så är det för att han gråter ut i Daily Star om att han tycker att David Beckham och hans anorektiska fru ska flytta från Los Angeles. Tydligen så har de dragit med sig mängder av paparazzis, något de inte hade där förut och något som Storviskaren tar klart avstånd ifrån. Han avslutar även intervjun med ett klatschigt "and we don't want your soccer either". Bra där Mark att du verkligen sätter ner foten och berättar för världen vad hela Los Angeles vill ha. Uppenbarligen så är det ingen som är intresserad av fotbollen han för med sig, det är väl därför ligan fått sig ett gigantiskt uppsving sedan han kom dit. Missförstå mig inte, personligen tror jag inte att David Beckham skulle kunna slå en bredsida rätt ens om hans liv så hängde på det och han kommer förmodligen hamna bland dagens quinnor i framtiden även han, men faktum är att han har varit en kraftigt bidragande orsak till att folk ens vet vad fotboll är i USA numera. Och att gå ut i tidningarna och kräva att han flyttar pågrundav orsaker som han egentligen inte kan rå över alls, jag tvivlar faktiskt på att syskonen/makarna/idioterna Beckham faktiskt VILL bli följda av trehundra fotografer var de än går, det är faktiskt hysteriskt gnälligt och det gör att Mark Wahlberg idag förtjänar Dagens Quinna. Grattis!


Tjena Kineser!

När man trodde att man inte kunde bli glad av att läsa tidningarna längre, kanske mest för att jag läser aftonbladet och expressen och då mest bara deras förstasidor eftersom sporten har egna bilagor nu för tiden, så kommer detta:

Kineserna har insett problemet med kvinnliga parkerare.

Folk gnäller ofta på mig för att jag hävdar att kvinnor kör bil lika dåligt som stockholmare och göteborgare. Tja, tydligen håller Kina med mig. Och det är väl som de säger i reklamen för kinapuffar: En miljard kineser kan inte ha fel. Iochförsig så är det väl i det fallet mer som att jämföra med "en miljard flugor kan inte ha fel, ät skit!", men ändå. Enligt kineserna beror bygget av ett parkeringshus med extra breda parkeringsplatser på kvinnors "annorlunda känsla för avstånd" och när man ser filmer som denna förstår man faktiskt varför. Räkna hur många försök kvinnan gör och sedan hur många försöka mannen tar på sig. Jag vilar mitt fall.


Quinnor

Jag får ofta mycket skit för att jag tycker att kvinnor är idioter. Givetvis finns det också män som är idioter, och det finns även smarta och sympatiska kvinnor med självdistans och humor. Men det är väl här man ska dra en jämförelse med undantag och bekräftelser av regler. Bara på julafton då jag satt och läste tidningar online medan jag väntade på omgång två att julbordet så hittade jag ju följande som bekräftar mina teorier:



Veckans dilemma handlar alltså om utifall man ska visa sin besvikelse över dåliga julklappar. Dåliga julklappar? En ficklampa och en verktygssats? För bövelen! Tänk om hon en dag behöver skruva ihop något i mörkret, då kommer hon nog vara ganska jävla nöjd över sina julklappar. Och för det andra: Sluta vara så enormt jävla efterbliven och var glad över att någon vill ha en brud som är så jävla korkad som dig själv! Om du låtsas bli glad över julklapparna så är det väl klart att han kommer ge dig liknande i framtiden! Och "besviken i förtid"? Nog för att jag har skrivit att julen inte riktigt firas för att umgås med sina nära och kära och känna värme och glädje och tacksamhet för att få vara tillsammans längre, men att gå ut och gråta om det i tidningarna? Sådant hatar jag mer än mycket annat.

Veckans nästa superägg är en kvinna som känner att det borde finnas en internetspärr så hon inte kan handla för så mycket på nätet varje månad. Att köpa kläder och skor för 2-3000 i månaden (det känns ju onödigt att räkna efter) är helt ok, speciellt att köpa sommarkläder på vintern då det är billigare, för hennes hobby är ju ändå mode. Mitt favoritcitat är ju trots att hon är shoppingberoende att hon "tror inte på psykologer, de bara kostar pengar". Ja. Det kanske stämmer.
Jag antar att det kan höra ihop att högstatustjejer mår sjukt dåligt i gymnasiet och att tjejer dissar sina egna kroppar 36 gånger om dagen i snitt, hur som helst så känns det som två riktigt korkade saker att göra. Inte helt ok.

Här skulle alltså dagens Quinna delas ut, men tyvärr så kan jag bara inte bestämma mig. Det finns för många just nu.

Junior-VM


Mellandagarnas höjdpunkt är äntligen här igen, junior-vm i hockey. I år är det i Ottawa i Kanada. Även ifjol var det i Kanada, vilket är lite underligt. Vi kan ju få det överstökat redan här: Kanada kommer vinna. Man kan hoppas att Sverige har en chans, man kan önska och vilja att Sverige har en chans, men Kanada kommer att vinna. Det är nästan en naturlag att spelas det hockey i Kanada, då vinner Kanada. Både vuxna och juniorer är vana att ta för sig och de bufflar sig fram genom hockeyvärlden genom att fuska om det går och inte ta någon som helst hänsyn till andra. Anledningen till att det går är ju också för att alla andra lag tillåter dem. Här är ett exemepel:

VM i Ryssland. Sverige är gruppsegrare och när det är dags för att byta arena ska de få välja omklädningsrum först. De tar det största som finns med på planlösningen och flyttar in sina saker. När Kanada sedan kommer till nya arenan så går de fram till en dörr där det sitter en skylt som det står något ryskt på, river ner skylten och så finns det en kanadensisk flagga därunder. Då har de fått ett ännu större och bättre omklädningsrum och så har de kryssat över det på planlösningen över byggnaden så att ingen annan skulle se det. Åtgärder tagna? Inga.

Om det är så i Ryssland kan man ju föreställa sig hur det är i Kanada. I fjol körde kanadensare över Sveriges målvakt Markström två gånger. De var på honom flera gånger, men två var det rent brutala. Ena gången var han inte ens i närheten av pucken utan skulle åka till båset under en avvaktande utvisning. Victor Hedman markerade mot en kanadensare ena gången, men andra gången var det väldigt tamt agerande av svenskarna. Det påminde om när Foppa blev brutalt överkörd under en VM-final och svenskarna bara stod och tittade på. Det är inte helt ok. Vi behöver någon ung Douglas Murray som kan gå in och visa hur det ska gå till. Nå, finalen ifjol alltså. Trots att det var två vidriga pååkningar så hånade de kanadensiska kommentatorerna Markström, kallade honom en fjolla och en filmare och de var arga på honom för att han ramlade och han var en usel människa hette det. Det är det klimatet vi spelar i nu. Och det är väl som de säger. I de blindas rike är den enögde kung, och det finns inte mycket enögdare människor än kanadensiska hockeyfans. Det kanske skulle vara Ö-vikare då. Men bara kanske.

Sverige har dock ett bra lag i år, med Oliver Ekman-Larsson, Pääjärvi och Rödin bland andra. Victor Hedman hade varit ett tacksamt tillskott, men han är för upptagen med att spela bra i NHL. Så har Sverige alltså inte någon chans? Rent sportsligt så borde vi ha det, men mina pengar är ändå på att Kanada tar sitt sjätte raka guld. Kanada är ju inte BARA kända för att vara storsvin, utan också för att de har en sjukt välutvecklad juniorhockey. Hockey är Kanadas religion och de är bra på det.

Och bara för att apor alltid är roliga, här är en apa som spelar hockey:

Julen



Julen... Här är en kort lista över samlade erfarenheter från Julen. Det är inget nytt egentligen, bara sådant som vi alla vet innerst inne:

1 - Jesus föddes på sommaren så julen ligger i december pga att kyrkan behövde en högtid där för att pressa bort de hedniska högtiderna.
2 - Vem bryr sig om Jesus egentligen? Alla vet ju att vi firar julen för att kommersialismen inte hade någon egen högtid.
3 - Om vi låtsas att julen verkligen handlar om Jesus, vad är grejen med granen? Det finns inte mycket granar nere i Jerusalem. Att ta in ett dött träd som står och sprider sina barr över hela vardagsrumsgolvet och att sedan täcka skiten med glittrigt papper, målat glas och elektriska ljus är för mig helt obegripligt.
4 - Tomten är äcklig. Det är inte helt ok med en skäggig gammal tjockis som alltid har samma röda blottarrock på sig och som antingen sitter med massa småbarn i knät eller går och gör inbrott hos folk. Att lämna ett sketet lite paket gör det inte ok att olagligt ta sig in i någons hus och äta upp deras mjölk och kakor.
5 - Julmaten. Vi gillar, med all rätt, att trycka i oss lite av många olika saker. Hela livet borde vara ett julbord där man kunde gå och slänga upp köttsort på köttsort på sin tallrik och sen äta tills man exploderar.
6 - Paketen. Ständigt detta gissel. Ett tipps till nästa år: Ni vet alla de här idioterna som säger att de inte behöver någon julklapp, att man inte ska göra sig besvär för deras skull eller vägrar säga vad de vill ha? Ge dem inget. Det blir som en liten julklapp till dig själv när du får se deras besvikna ansikten då de inser att de fått precis vad de bett om.
7 - Släkten. Vi kan välja våra vänner men familjen får vi alltid på köpet. Ibland är det bra, ibland är det mindre bra. Hur som helst måste man tydligen vara snäll mot sina gamla alkade släktingar på julen. Varför då? Jag kommer då aldrig förstå det.

Så vad är då egentligen bra med julen, förutom maten? Tja, en bra sak är tillexempel junior-VM i hockey. Andra saker är ju att man antingen är ledig eller tjänar mycket mer pengar än man brukar. Att jobba en julafton är ju ett bra sätt att slippa många av de jobbigare punkterna här ovanför, plus att det ger många sympatipoäng. TV visar dessutom många bra filmer under just julen. Ivanhoe är en klassiker, eller Klappjakten med Arnold. Allt som inte innehåller Tim Allen är oftast bra filmer i jämförelse med filmer som faktiskt innehåller Tim Allen, det är en tumregel ni kan ta med er resten av livet faktiskt.

Så det var väl det om julen. Min korta semester från bloggandet är över och jag är tillbaka, mättare och manligare än vanligt.

Dagens Outfit: Sexigt under

Här kommer ett julklappstips för er män med respektive. Istället för att ge bort någon tråkig plastdetalj med lövguld på som är tillverkad av små barn i Asien, så bjud bort er själva! Om det känns för dyrt och onödigt att gå till en fotograf som tar sexiga bilder av er, plus att man vill ju inte lämna för mycket pappersbevis av sin existens bakom sig, så bjud på en liveshow isället. Det behöver inte vara något extravagant heller, om du redan sänkt förväntningarna på ditt egna agerande som sig bör så kommer hon att bli glad för minsta lilla.

Så vad är en bra outfit för en dylik present? Som alla vet finns det hela industrier som bygger på att göra sexiga underkläder till kvinnor. Det är allt från strumpebandshållare till korsetter som pressar och formar. Män har det lite enklare som tur är. Här kommer ett förslag på lite sexiga underkläder:

Boxershorts är alltid ett säkert kort. Ta gärna ett par med ett humoristiskt budskap för att höja glädjenivån ytterliggare i sovrummet, plus att det ger dig något att titta på också utifall det skulle bli långtråkigt.



En nätbrynja är aldrig fel. Här smakfullt framförd av en random snubbe på nätet. Brynjan är som alla vet ett förvånandsvärt varmt plagg att ha på sig och den eggar dessutom fantasin lite retfullt då den döljer precis lagom mycket. I fall då byxor bärs till är öppen gylf dock valfritt. Vissa är för, andra emot, så här gäller det att bilda sig en egen uppfattning och köra på det som känns rätt.

Tiger

Alla runt omkring mig har pratat mycket om att superatleten och den stora idrottsstjärnan Tiger varit otrogen mot sin fru med många, en del dessutom oattraktiva, och det har verkligen gjort mig ledsen. Tiger har länge varit en stor förebild för mig och jag har beundrat hans jobb på Youtube många gånger, och jag trodde inte att han skulle sjunka så lågt. Det var tills idag då jag fick veta att det är golfaren Tiger Woods alla pratar om! Folk! Till att börja med, golf är inte en idrott. Det är en hobby för överklassen och ingen förtjänar att tjäna pengar på något så menlöst så sluta kalla honom sportstjärna! Det är som att jag ska kalla mig idrottshjälte bara för att jag är obesegrad i både Bondespelet och Rita & Gissa.

Men det är ju skönt att höra att det inte vara gamla Leafs/Canucks/Kings-legendaren Tiger Williams som får skit iallafall. En man som på strax under 1000 matcher i NHL fick strax under 4000 utvisningsminuter och som fortfarande har rekordet för just flest utvisningsminuter totalt, både under grundserien och grundserien + play off (3 966 och 4 422 min). Här är en film när han går på Cam Neely i Boston Bruins. Vissa av er kanske känner igen det namnet mest från när hans karriär tog slut efter en olycksam bentackling av Sveriges egen Robocop, Uffe Samuelsson, känd som NHLs mest hatade spelare flera år i rad och senare även som storgråtare i OS i Nagano. Detta var dock inte allt Cam Neely gjorde, utan han var the Chosen One i Boston. Det var tänkt att han skulle ta upp laget och föra dem till stora, stora segrar då han gjorde minst ett poäng i snitt per match. En annan sak folk inte tänker på med Cam Neely var också att han var stor. Stor och stark och han gjorde inte bara poäng utan han kunde föra sig i ett slagsmål på ett väldigt proffsigt sätt. I klippet här nedanför så visar Tiger Williams stort hjärta när han lyckas få med sig motståndarnas överlägset bästa spelare till utvisningsbåset, med risk för såväl liv som lem.


Men det var ju inte bara slagsmål som gällde för Tiger Williams, han var ju även en show man vilket man kan se här i en fantastisk målgest, något som jag förövrigt saknar i hockeyn idag:


Tiger Williams... Slagskämpe, målskytt och författare till en kokbok med många NHL-inspirerade recept, inklusive Luc Robitaille's Lasagna Omelette. En superatlet.

Dagens Quinna


Dagens quinna går till Christer Bergström från Härnösand. Detta för att han, efter att SVT förstört hela dansbandskampen genom att lägga ut namn och telefonnummer till bägge finalbanden när Peter Settman bara läst upp det ena, går ut i Aftonblaskan med följande utspel:

– Jag tycker det är väldigt dåligt av SVT – speciellt när det är direktsänt och final. Jag förstår inte att de kan göra så, det är inget litet misstag – det är ett jättestort misstag.

...
...
...
Det är DANSBANDSKAMPEN! Tittarna rasar efter att SVT "dundertabbat" sig i DANSBANDSKAMPEN! För det första, Christer, så är det inte ok att titta på dansbandskampen om du inte:
A - Är över 60, och
B - Är en kvinna
eller möjligen under denna förutsättningen, att du:
C - Spelar i ett av dansbanden

Inte ens folk som är släkt med de som spelar i Dansbandskampen vill titta på Dansbandskampen. Har man sedan mage att gnälla i en nationellt täckande tidning över att SVT totalförstörde nio veckors väntan genom att lägga ut namnet på ena bandet som tog sig till final 10 sekunder för tidigt, så är man bara dum i huvudet. Utan SVT hade vi inte haft någon dansbandskamp, så var glad över att de tagit ett så mediokert skitprogram in i din TV-ruta istället om du nu väljer att titta. "Det förstörde hela spänningen verkligen" säger några. Vad i helvete? 10 sekunder jämfört med 9 veckor är som att du fått veta att du kommer att dö snart 1 timme och 22 minuter i förväg om du har levt i 85 år. 1h 22min på 85 år. 10 sekunder på 9 veckor. Ja, jag förstår ju dessutom att det förstörde HELA dansbandskampen, även samtliga avsnitt som sändes tidigare och nu retroaktivt blev helt värdelösa, speciellt med tanke på att det inte ens var vinnarna som annonserades! Det var två lag som SVT lät gå vidare en extra jävla omgång så quinns som Christer Bergström kan ringa och rösta om och om igen, på samma band som tusen gånger tidigare, för 9.90-19.90 kr/samtal (jag har verkligen ingen aning om vad det kostar, men det brukar vara sedvanlig taxa i sådana här sammanhang). Jag förstår helt klart att folk som Christer stängde av sin TV i ren desperation och att de vägrade titta vidare. Vem bryr sig om vem som vinner när de andra finalisterna blev avslöjade av en TV-bild istället för av Peter Settmans förtroendeingivande röst? Inte dagens Quinna iallafall. Nej, hela dansbandskampen var ju redan förstörd, så varför fortsätta leva? 

För er som inte tar sarkasm speciellt bra kommer här mitt riktiga råd till Christer Bergström och alla andra som ringde in och var arga på SVT: Ryck upp er, sluta gnälla på att någon som ger er en tjänst ni vill ha (ett TV-program i det här fallet) gör ett litet misstag, tänk tillbaka och inse att folk som är lika korkade som er själva förmodligen gjort ett litet fel någon gång också, och om ni ändå gråter över att dansbanskampen förstördes efter detta så kan ni gå och hänga er själva för jag vill inte ha era gener i min pool.

Bilstölder inte så vanligt som folk tror?

Här är lite tips för att du inte ska framstå som en idiot när du ringer ditt försäkringsbolag:

1 - Skriv ner vilken sektion din bil står på om du vet med dig att du glömmer sådant.
2 - Kontrollera att bilen verkligen ÄR stulen.
3 - Lägg inte ner energi på att minnas vilka bilar din egen bil står emellan. Chansen finns att de bilarna är mobila och faktiskt har förflyttat sig när du kommer tillbaka.
3 - Var helt hundra procent säker på att bilen verkligen ÄR stulen.
4 - Ta ut riktpunkter! Är du i ett parkeringshus är ju våningar, skyltar, utgångar och liknande bra riktpunkter. Utomhus kanske det finns stora snöhögar, eller något blommande träd för er söderut, skyltar, affärer, betongsuggor, övergångsställen, trasiga staket och parkbänkar som är bra punkter att hålla koll på. Skriv även upp dessa om du vet med dig att du glömmer.
5 - Se för i helvete till att bilen verkligen ÄR stulen innan du ringer ditt försäkringsbolag!

Så. En enkel lista över hur man undviker socialt självmord, för folk som anmäler sina borttappade bilar stulna är inte folk man ska lita på. Sundsvalls tidning tycker även att man kan be sitt barn, om man har ett sådant med sig, att komma ihåg var man ställt bilen, men jag tycker att det är att skyffla över lite väl stort ansvar på någon jag inte heller litar på för fem ören. Ungar är som vi vet mycket oberäkneliga.

Naturens under


Vi ska börja prata om tjocka barn. Tydligen så är vart femte "barn" mellan 13-17, annars kallad ungdomsåldern eller tonåren, oroliga för att de är tjocka. För det första så tycker jag inte att man ska behöva vara barn tills man blir myndig. Barn är typ små och snoriga. I den där åldern är man så mycket mer än barn, så mycket mindre än vuxen och knappt människa. Så tonåringar eller irriterlingar tycker jag vi kan kalla dem. För det andra så tror jag att ungen på bilden är något yngre än så faktiskt. Barnet i fråga känns inte helt rättvisande för artikeln som så.
Nå, till alla unga pojkar som vill bli män en dag där ute då. Tumregeln för att veta om man är för fet: Måste du fråga så är svaret ja. Kanske inte fysiskt för fet, men mentalt så beter du dig lika tjockskalligt som en kvinna. Att kvinnor gnäller över sin vikt, allt du gör och att någon fiktiv karaktär i en tv-serie ligger med fel person, det är bara naturligt. Genetiskt sett så hade världen sett annorlunda ut om män kunde få barn utan kvinnor, detta vet vi. Då den starkaste överlevt skulle vi ha väldigt få butchflator kvar på någon liten ö någonstans, säg Gotland, där de kunde gå fritt och leva utan kontakt med den övriga världen, så det är tur för dem att de behövs ur rent reproduktionssyfte. Plus att det är något mjukare och fluffigare än män och därför har större underhållningsvärde. Nåväl, tillbaka till poängen: som man ska du vara stolt över allt du har, och gärna visa upp det också. Ett par extra kilon tyder ju på pondus, en livsglädje och på att du är för upptagen med att arbeta och göra viktiga saker för att hinna gå på gymmet eller, ännu värre, en skönhetssalong. Män blir inte för feta, de blir kramvänliga, något som damer i alla åldrar uppskattar.

Givetvis gäller inte riktigt samma regler för kvinnor. Till skillnad från i djurvärlden då hanarna slåss för honornas uppmärksamhet, se bara på lejonen där arbetsfördelningen är den omvända från människors, så är det hos oss männen som tjänar pengarna, har den sociala statusen och vet hur man programmerar om DVD-spelaren. Därför är det alltid viktigt för kvinnor att visa upp sin vackraste sida, även om den bara är påmålad, kirurgisk eller push uppad. Sidospår: Push up-BH är det största jävla fallet av falsk marknadsföring någonsin. Men för att förtydliga det här en gång till alltså, detta gäller kvinnor! Inte ni, unga pojkar som vill bli män. Visst, när ni är unga så kanske det är de snyggare, mer "metrosexuella" pojkarna som får ligga mest. Men när ni växer upp och har pluggat vidare så ni fått ett riktigt jobb med stora framtidsmöjligheter, vad gör de då? Jo, de är antingen gifta och har barn, är alkoholiserade eller jobbar under er. Det spelar ingen roll om ni blir snickare, chefer eller brandmän, de kommer aldrig bli högre än lärlingar, arbetare eller killen som polerar hjälmen åt brandmän, om de nu har sådana grabbar. Vem är det kvinnorna vill ha då? Och då spelar det ingen roll hur du ser ut, du är fortfarande ett bättre kap en han som brukade vara snygg och bara söp och knullade i sin tonår.

Vet inte riktigt var det här inlägget slutade egentligen, det är sent och jag är trött så det kan säkert verka osammanhängande, så utan en snygg övergång kommer här ett sjukt bra bevis på att naturen är hur cool som helst. Sådant här gör mig alltid riktigt hungrig. Ormar är ingenting man ska leka med, så är det bara...


Dagens Ord: Miljöförstöring

Det finns människor där ute som tror att vi förstör planeten. Att våra intryck på den här planeten kommer att vara för evigt och det finns tillochmed något som på engelska kallas för Carbon Footprint, ett mått på hur mycket kol eller koldioxid som en organisation eller ett evenemang släpper ut. Här är lite fakta:

1 - Jorden är 4 500 000 000 år gammal.
2 - Apor, familjen Homo *tihi*, har funnits i 5-7 000 000 år.
3 - Homo sapiens har funnits i 50-100 000 år.
4 - Tunga industrier har funnits i 200-250 år.

Min tanke: Hur kan man överskatta sin egen förmåga så otroligt jävla mycket att man tror att en art som funnits i mindre än 100 000 år ska kunna, med något som existerat i ungefär 200 år, förstöra en planet som är 4 500 000 000 gammal? Nu ska jag förklara två ord här för gemene icke-naturvetare:

Elastisk deformation: En deformation som återgår till sitt ursprungsläge då spänningar avlastas. Exempel, gummiband.

left;">Plastisk deformation: En permanent deformation som stannar i deformerat läge även när spänningarna avlastats. Exempel, bockad plåt.

Gissa vilket intryck vi gör på jorden? En ledtråd: Om jorden var Golden Gate-bron skulle människorna vara en EU-moppe. Listat ut det än? Givetvis gör vi en elastisk deformation på våran planet. Det är som om vi skulle försöka trycka ihop en sängfjäder med två träslevar. Visst, den kanske bucklas lite, men så fort vi tröttnar så åker den ut igen.
Här tänker jag bemöta några fiktiva argument:

Vet du hur lång tid det tar för en aluminiumburk att lösas upp?
Låt mig svara med en motfråga: Vet du var aluminium kommer ifrån? Jorden! Vad bryr sig jorden om i vilken form aluminium är. Aluminium är precis som träd, gräs och stenar ett av jordens barn. Hur lång tid tar det innan mina naglar vuxit ut så att jag måste klippa dem? Jag vet inte. Aluminium är jordens naglar nu.

Människan utrotar oskyldiga djur!
Oskyldiga djur utrotar oskyldiga djur. Låt mig besvara det här med en bild:


Dronten, en nu utrotad fågel. Tja, kanske är det bara jag, men eventuellt så finns det inte plats i den här världen för en skapelse som inte bara är kort, fet, långsam, inte har några som helst flygegenskaper, inte kan attackera någon och som dessutom smakar kyckling. Om jag hittade den sista dronten som överlevt skulle jag förövrigt grilla den enbart för att kontrollera att den verkligen smakade kyckling och inte skulle jag må dåligt för det.

Förövrigt uppkommer det nya arter hela tiden dessutom. Folk pratar aldrig om det. Det är genetiska mutationer som för samtliga släkten vidare, inklusive vår egen.

Alla jordens resurser börjar ta slut! Snart finns det ingen olja, inget järn och inga skogar kvar!
Gissa vad olja är? Det är dinosauriernas Carbon Footprint. När vi dör så kommer vi också att multna och våra kroppar kommer att bli olja en dag. Skogarna kommer, så länge det finns minsta lilla växt över, att återigen växa upp och det kommer bli en grön planet på sikt. Och att järn skulle försvinna? Bah, humbug! Det var det löjligaste jag hört. En av fysikens grundlagar är att ingen energi kan uppstå eller försvinna bara sådär, så allt järn finns där ute. Det ligger bara och skräpar i naturen så det har blivit svårare för oss att hitta skiten.

Så, om vi verkligen inte förstör planeten, vad gör vi då egentligen? Jo, vi förstör ju givetvis för oss själva! Det värsta som kan hända oss är att vi alla dör ut. Så är det bara. Det är dessutom på väg att hända om inte alla börja cykla och källsortera. Så, hur ska man då ta ställning till om man ska källsortera eller inte? Här kommer en enkel checklista för att se om du är en av de som borde ta tag i ditt skräpliv:

1 - Gör en lista på folk du hatar. Exempel kan vara Katy Perry, Beyonce, David Beckham eller den där killen som alltid sitter på samma jävla ställe i lunchrummet på jobbet och om stolen är upptagen så går han hellre ut hungrig än äter någonannanstans. Detta är lista A.

2 - Gör en lista på folk du älskar. Exempel kan vara Börje Salming, dina lumparpolare, studiekamrater, Ronald Fasth och eventuellt även din fru. Denna kallar vi lista B.

3 - Jämför listor. Om lista B är längre än lista A kan det vara en bra idé att börja källsortera och dra ner på bilåkandet. Är lista A däremot längre än lista B finns det inga anledningar att förändra ditt tankesätt utan då är det bara att gasa på! Hell, ta bilen till tvättstugan och ge de djävlarna vad de förtjänar!

Många kanske dessutom tycker att det är svårt och jobbigt att källsortera. Det kan det vara i början, men därför har jag här på humbug även ett tips för er latmaskar där ute som vill men inte orkar: Säg att ni källsorterar fast ni inte gör det. Det är ett jättebra sätt att slippa massa tjat och gnat från satans jävla hippieveganer och trädkramare. För er singelmän där ute kan det även ge er pluspoäng om ni vill ligga med en sådan satans jävla hippievegan dessutom. Då bör ni dock vara aktsamma på att ta hem kvinnorna till eran lägenhet för de kommer att märka om ni ljugit, så släpp inte in dem i köket förrens efter själva akten är över.

Så, för att avsluta dagens ord visar jag här under istället en bild på hur det skulle kunna se ut om vi verkligen förstörde våran planet. Ni miljöaktivister kan ju ta en titt på den och se om det är i närheten av vad vi håller på med (hint: koldioxid brinner inte).


Dagens Ord: Sexlarm

Långt inlägg nu män, men håll ut. Jag lovar att försöka hålla ner dem i framtiden för er som inte är vana med att läsa saker som är längre än dagens serier och precis vänjer er med bloggvärlden.


Dagens ord är ett helt nytt ord för mig: Sexlarm.

Tydligen har det visat sig att sossar kan festa mer än vad tidigare varit känt. Den här gången har en hittills anonym riksdagsledamot blivit så full att han, iförd kalsonger och skjorta, stått och bankat på en kvinnlig partikamrats dörr enligt Expressen. Kvinnan ringde sin vän Jörgen Hellman som slog larm till securitas och mannen leddes tillbaka till sitt rum, vänligt men bestämt. I larmrapporten går följande tydligen att utläsas:

”Klockan 23.40 i går blev jag hejdad av Jörgen Hellman (S) nere i XX. Han berättade att en kvinnlig ledamot blev trakasserad av en manlig ledamot uppe på XX. Jag åkte upp och träffade på YY ute i korridoren (o)klädd i kalsonger och skjorta. Jag försökte få honom att förstå att det var olämpligt att uppföra sig så. Jag följde med och såg till att han kom in och låste sitt rum. Eftersom jag inte visste vem kvinnan är så ringde jag upp Jörgen H och berättade vad jag hade gjort och bad honom kontakta den utsatta kvinnan och säga att hon ska kontakta LC om hon kände sig hotad/utsatt för sådana känslor ska man inte behöva ha här i riksdagen..”

Socialdemokraternas gruppledare, Sven-Göran Österberg, berättar att så här får det inte gå till i samma tidning.
- Det här skedde ju egentligen när julfesten var slut. Kvinnan hade haft en liten efterfest på sitt rum. När alla gått började mannen, som enligt henne inte hade varit med på hennes rum tidigare, att banka på dörren, säger Sven-Erik Österberg.
- Vi ser fruktansvärt allvarligt på det här. Det här är sånt som aldrig ska få hända. Det är inte acceptabelt, säger han.

I övrigt beskriver Sven-Göran den fulle mannen som en hyvens och trevlig kille och han har aldrig hört talas om att det här skulle skett innan. Right... Även Carina Ohlsson, vice ordförande för S-kvinnorna, menar att det här är helt oacceptabelt och säger även att sexuella trakasserier förekommer överallt, men det får inte tystas ner! Det är bra att den socialdemokratiska gruppledningen tar det på allvar.

För det första... YY, som han så charmigt kallas i larmrapporten, har förmodligen gått i grundskola eller på en högskola någon gång. Jag hoppas då det om mina riksdagsledamöter. Detta borde då även gälla Sven-Göran och Carina Ohlsson. Så om de helt ärligt kan säga till mig att de aldrig varit på en studentskiva eller en nollning eller bara en helt vanlig sittning där det spårat ur litegrann, S-G kanske rent av själv stod utan byxor och inte kom in i sin lägenhet för att han försökte låsa upp dörren med cykelnyckeln medan Carina förmodligen satt ute lutad mot en vägg och storgrät för att hennes pojkvän vägrade att svara i telefonen efter att hon ringt honom 18 gånger och bara sluddrat i örat på honom när han skulle upp och jobba dagen efter, så fine. Då kan de verkligen få kasta första stenarna. Men att säga att de inte tror att det här någonsin hänt honom förut är ju bara korkat rakt ut. En man i den åldern har enligt empiriska bevis varit precis sådär full minst en gång tidigare.  Detta är iallafall mina erfarenheter av studentliv, arbeten på svetserier och stålverk, bland brevbärare och civilingenjörer och efter fester med mellanchefer och högt uppsatta. Det är det vi GÖR i det här landet. Vi väntar på en fest, vi laddar som satan och sen super vi skallen i småbitar, och kan någon klandra oss? Titta på vädret i Stockholm förra veckan! Nollgradigt, slaskigt och mörkt och jävligt. Klart som fan grabben vill supa. Han är en av folket, vald av folket, så låt honom få bete sig som folket säger jag.

Men sexuella trakasserier är ju inget att skämta om ändå. Det är sjukt omanligt att inte kunna ta ett nej för vad det är. Ett kanske, men bara om du bjuder på fler drinkar först. Så kvinnan måste ju varit helt förstörd av att ha blivit så grovt utsatt av den fulla mannen. Det ser man på förtvivlade utspel som detta:
"- Jag förstod inte fullt ut vad som hände förrän dagen därpå. ... Först nästa dag, i onsdags, fick jag bakgrunden klar för mig. Den här personen som förde oljud känner jag som kollega här i riksdagen. Han är en glad och mycket trevlig person. Den här kvällen hade han väl fått för mycket i sig, helt enkelt".

Stackars kvinna! Att hon ska ha behövt legat och sovit hela natten utan att veta att hon borde legat sömnlös efter detta påhopp. Jag finner nästan inga ord för att beskriva hur upprörd jag är över detta faktum. Att hon bara hört lite oljud utanför och ringt till Jögge Hellman för att be honom kontrollera vad som stod på, när hon egentligen borde ha legat och skakat av skräck. Makalöst.

Mannen i fråga har givetvis också fått ge sin syn på historien. I denna artikel om den enorma sexskandalen har han, iförd kalsonger, bankat på kvinnans dörr så hon tvingats söka skydd. Något hon själv, som tidigare nämnts, varit helt omedveten om dessutom, vilket bara gör det värre! Hans försvarstal till detta var:
"Jag drack för mycket alkohol helt enkelt. Jag blev för full - det kan man lugnt säga".
Än så länge låter det som vilket skryt som helst i valfritt fika-/studierum på valfri arbetsplats/högskola vilken måndag som helst. Men, eftersom han nu blev påkommen av securitas så slutar det ju tyvärr inte där. På frågan om han sextrakasserat henne så svarar han att han inte kan svara på det av naturliga skäl. Efter en sådan här dunderfylla så brukar minnet vara lite oklart, så det är förståeligt. Han beskriver det mer som att han förmodligen varit "kontaktsökande". På frågan om han verkligen stått och skrikit "Knulla! Knulla, för fan!" är han ännu mer tveksam då det inte låter som honom, men om någon har hört honom säga det så kan han ju inte avfärda det eftersom han inte minns. Ni vet själva hur det är, och ni som påstår annat har aldrig varit med om en riktig röjarskiva. Men han förnekar det inte och försöker inte förklara bort det än iallafall, och det är ju bra. Man ska stå för det man gjort, även om man inte kommer ihåg det.

Han erkänner att han druckit några snapsar och ett par julöl under middagen, men säger även att han för ett år sedan opererat magen så att han reagerar kraftigt på alkohol, något jag trodde mer satt i levern, men man lär sig något nytt varje dag. Här börjar det låta som lite bortförklaringar och tyvärr så faller vår folkvalde på målsnöret när han på frågan "Och ändå drack du?" svarar "Ja precis. Och det betyder på att jag behöver hjälp naturligtvis". Nej! Du som var så nära en prickfri intervju och dessutom på bakfyllan! Sen visar han även mer intelligens genom följande fråga:
Har du alkoholproblem?
– Jag har alkoholproblem på så sätt att drickandet ger effekter. Jag vet själv hur magen fungerar så det borde medföra att jag inte dricker alkohol. Ändå så trodde jag att jag kan dricka några julöl.

Om man tror att man har alkoholproblem för att man får effekter av alkoholen så borde man nog sluta dricka ja, för då har man inte fler hjärnceller att förlora. Att få effekter av alkoholen är ju själva poängen med att faktiskt dricka alkohol, annars skulle vi ju dricka något som var mycket billigare. Men hur kul blir man av saft? Nu ska iallafall YY söka hjälp hos företagsvården och han gick från att vara, kanske inte en potentiell Hjälte men ändå, en potentiell Sidekick till en Hjälte, till att bli en självömkande liten kvinna istället.

Jag hatar folk som ber om ursäkt för att de har blivit påkomna med saker. "Ååh jag är så ångerfull". Om du vet att du inte borde dricka sprit för att du blir skitpackad och ändå dricker sprit så har du ingen som helst rätt att ångra dig efteråt, du kunde hindrat det före. Det är som de som kör fulla eller är otrogna. "Ojdå, det var inte meningen". Inte ens på fyllan kan man ramla in i en låst bil och råka få igång den så man kör iväg bara för att man blivit knuffad. Det är fysiskt omöjligt att halka och landa på en kuk som råkar tillhöra någon annan än sin make. Det som inte var meningen var inte själva handlingen, det som inte var meningen var att de blev upptäckta, och det är ett faktum.

Men, för att återgå  till dagens ord, sexlarm, så vill jag ta tillfället i akt och visa ett par riktiga sexlarm:
Detta är det smaklösaste överfallslarmet jag sett och därför älskar jag det. Det är ett larm, format som ett hjärta av alla former, som man använder när någon försöker våldta en. Eller som min polares gamla flickvän sa, när någon försöker ha överraskningssex med en. Ett larm för sex.

-align: center;">
Modell två är något helt annat, mer ett sexalarm kanske. Det är en väckarklocka med en pinuppa på med porrigt röd boett. Jag antar att man vaknar till höga stön om man ställer den. Sex som alarm.

Där har vi två riktiga sexlarm. Att en fyllbult står och skriker könsord åt en kvinna som inte ens hör det så att hon kontaktar sin vän vid namn Jörgen så att han i sin tur ringer securitas är inte ett sexlarm. Det är inget sex någonstans, annat än i kvällstidningens rubrik. Det, mina vänner, är för att sex säljer. Något som vi alla har råkat ut för både en och två gånger, gör det inte.

Porr i barntidning

I SvD berättas idag att Swedbanks barntidning Lyckoslanten länkar till en sajt som streamar porr live. Detta i en lista över de 10 dyraste internetadresserna som någonsin sålts.
- Det här är mycket olyckligt. Lyckoslanten har funnits i 83 år. Något sådant här har aldrig skett tidigare, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad till Metro på nätet.
Tja, nu förstår jag iallafall varför den där lilla pengen med hög hatt de har i tidningen ser så jävla glad ut. Jag gjorde lite eftersökningar på google för att se om det fanns mer material av tveksam natur i Lyckoslanten och givetvis kom jag in på Spara och Slösa, de två parhästarna som använts som propaganda sedan urminnes tider. Här är en ruta från tidigare år.

I exempel ett så driver den levnadsglada Slösa med den surmulna Spara. Hon hånar Spara nästan så att det är på gränsen till mobbning. Detta finns det givetvis två sidor av. Att någon är så fattig att hon måste sy mattor av gamla lumpor är givetvis roligt och en sådan person SKA hånas. Men å andra sidan, en kvinna som fortfarande kan sy och tillverka saker istället för att gå ut och spendera sin makes surt förvärvade pengar? Det är här vi inser att Spara och Slösa är en fabel som är helt utan verklighetsförankring. Dock är det ett bra budskap till barnen där ute. Som alla vet så kommer Slösa, som förmodligen köpte godis för sina pengar, att få skit för det i slutet, men varför då? Tänk om de båda blivit påkörda av en buss samma dag, vem hade vunnit då? När det gäller Spara och Slösa så är jag nog mer på Slösas sida. Pengar kan man alltid få mer av så lev medan du kan, så länge du är beredd att ta konsekvensen av det och inte gråter ut i tidningen för att du tvingas sälja en soffa för att betala tillbaka ditt korkade sms-lån.

Även på framsidorna av lyckoslanten har en del fuffens dock förekommit. Som här tillexempel, från 1932:

Två små barn som uppenbarligen är på TOK för unga för att ha skaffat en egen bäbis står och ler som vore de sektledare. Anledningen till att de ler är givetvis den att de inte upptäckt att den livrädda lilla tomten i hörnet håller på att stjäl deras julklappar. Har han tur lyckas han backa ut långsamt innan Pastor Guldlock och hans fru med den flygande rosetten upptäcker vad han sysslar med. Annars kan här ett sjukligt spel á la Knutby förmodligen uppstå.

Till sist har vi en sida jag inte ens vet hur jag ska beskriva, men jag skall försöka. Det här kan vara det mest perversa jag någonsin varit med om, och jag har åkt buss med ett norskt hockeylag, en tysk och en dvd-spelare.

Två unga pojkar som våldför sig på en flygande spädgris som någon verkar ha limmat fast en taco på ryggen på. Chauffören, som på ett vansinnigt sätt knutit fast ett spännband runt grisens ömtåliga tryne, har lika oroväckande små pupiller som grisen självt och borde under inga som helst omständigheter framföra ett fordon av detta slag. Passageraren å andra sidan har oroväckande väl utvidgade pupiller och borde förmodligen legat fastbunden i en säng med tidigare nämnda spännband istället, allt för att inte skada sig själv eller sin omgivning. Speciellt med tanke på att han verkar ha gömt något slags piratsvärd i halsduken, då jag har svårt att lista ut hur den på annat sätt skulle kunna stå ut på det sättet. Dessa barn borde få en rejäl dos av Ronald Fasth, det är allt jag har att säga.

Så, jämfört med mobbning, uppmuntran till stöld och att flyga på en nerknarkad gris så tycker jag ändå inte att en porrlänk är så farlig. Dagens ungdom i åldern 9-12 är förmodligen minst lika bra på datorer som sina föräldrar och om de vill ha tag på pornografiskt material så är det inte så svårt för dem. Det är förmodligen lättare att bryta en föräldraspärr än att leta reda på sin fars VHS-kassett med inspelat material från FilmNet som på den gamla goda tiden. Min åsikt är att det förmodligen är lättare att stoppa kriget på balkan än att hindra en ung person i början av puberteten från att hitta snusk på nätet, så lägg resurserna på det istället. Dessutom är porr förmodligen en bättre form av underhållning än gamla krigsfilmer. Det borde i en förälders ögon vara mer ok med kärlek än med mord och slakt. Speciellt sådana som tror att barn tar efter allt de ser på tv. Så från alla dessa prepubertala ungdomar tror jag bara att jag kan säga tack Lyckoslanten. För att ni gjorde deras vardag lite enklare och för att ni äntligen skrev om något intressant i eran för övrigt sjukt tråkiga tidning.

Dagens Hjälte!


Dagens Hjälte går otvetydligen till Ronald Fasth, 70 år. Ronald är nu fast (ho ho ho) i en rättegång för misshandel för att han örfilade en trettonårig snorunge som tillhör ett gäng av småbarn som under en period av ett par veckor retat, hånat, skrikit öknamn och terroriserat Ronald. De hade även saboterat vid parken där han arbetar ideellt. Så, när ett av dessa små äckliga kryp cyklar in på förbjudet område mellan borden på uteserveringen och skrek "gubbjävel" åt Ronald så bestämde han sig för att det fick vara slut och örfilade till knodden rakt över kinden.

"– Det var dags att sätta ner foten, jag tål inte hur mycket som helst. Ungdomarna skriker åt oss gamla och snart vågar oss inte ut, säger han."

Ronald, som den hjälten han är, vägrade göra upp i godo när han blev anmäld för detta så nu väntar istället rättegång.
"– Jag kommer att erkänna vad jag har gjort och förmodligen får jag mina böter."
Äntligen en man som tar konsekvensen av sitt handlande och inte försöker släta över vad han gjort. Mer än man kan säga om det vidriga lilla kräket som fick alldeles för lite stryk den där sommardagen.

Tumregeln här, alla män, är att om du är den som provocerar fram ett slagsmål som du sedan förlorar så tar du det som en man, köper den andra killen en öl om ni råkar vara på krogen, och sen lämnar du det! Du går inte och hämtar dina polare eller dina släktingar och du polisanmäler honom inte för att du har varit dum i huvudet först och sedan inte kunde hantera den vrede du dragit på dig. Så håller mindre värda på, inte män.
Avslutar här med sista paragrafen i artikeln för att jag tycker att det är så fint med solidaritet:

"Men Ronald går inte till tingsrätten ensam. Ett hundratal uppretade pensionärer kommer att sluta upp och visa sitt stöd.

Bara från Nässjö kommer två fulla bussar att rulla, bara vädret tillåter.

– Vi tycker inte att den här rättegången är rättvis. Hur mycket ska en pensionär behöva tåla?, säger Evald Larsson ordförande i Sveriges Pensionärsförbunds Nässjöavdelning.

De hoppas att demonstrationen ska lyfta fram pensionärernas situation i ljuset.

– Det kliar i oss pensionärer. Vi kan inte tåla att bli trakasserade och hånade tills vi inte vågar gå ut. Det är dags att säga ifrån .

Om Ronald Fasth döms för misshandeln finns det många som har lovat att bidra med pengar till dagsböterna.

– Jag tror inte att jag kommer att bli fattig. Senast häromdagen kom det fram en man på stan och ville ge mig en hundralapp som stöd."

 


Så grattis Ronald, vi på humbug saluterar dig och ger dig våran första "Dagens Hjälte!".

Dagens mattips!

Dagens mattips är barmat! Det är väldigt enkelt att göra utifall du råkar ha en bar i närheten av dig.


1 - Gå in i närmaste bar.
2 - Fråga efter en meny om du inte vet vad du vill ha. De flesta barer brukar ha någon slags hamburgertallrik eller, som i det här fallet, en pommestallrik med dressing.
3 - Beställ maten och vänta.

Denna måltid passar utmärkt med en kall öl, som i det här fallet blev en Kilkenny, vilket är en bra öl till vilken måltid som helst. God både kall som sval.

Dagens outfit

"Dagens outfit" är än en gång en t-shirt och ett par jeans. Till detta passar som vanligt ett par bra sneakers, träskor eller, om du bor vid kusten, gummistövlar. Många undrar säkert om foppatofflor går lika bra som träskor och det enkla svaret på den funderingen är "nej".


Dagens mattips!

Dagens rätt för er män där ute som känner för ett litet snack. Detta är en väldigt simpel men ack så god maträtt jag gillar att kalla Knäckebröd med falukorv.


1 - Ta en lagom stor bit falukorv, en halv ring brukar räcka. Jag personligen använder bara Leksansknäcke och nu vid jul har de en specialvariant som är hysteriskt god.
2 - Bred ett lagom tjockt lager smör på knäckebrödet. Inget margarin eller sådant där hippieskit, äkta animaliskt fett ska det vara.
3 - Ta en falukorv av valfritt märke, ICAs är bra för den är billig, Willys smakar väldigt lite. Skär sedan falukorven i tjocka bitar, mellan 1-5 cm är helt ok storlek.
4 - Lägg korven på knäckebrödet och njut som satan!

Denna rätt avnjutes bäst med tillexempel en öl. På bilden har vi 75 cl fransk julöl som smakade... Ja. Fransk julöl. Inte det bästa jag druckit, men ändå en julöl.

Dagens Outfit

Se gårdagens inlägg om Dagens Rätt i mode, för man behöver faktiskt inte alltid byta kläder varje dag.

Dagens Ord: Snökaos


Dagens ord är ett ord som tidningarna älskar att skrika ut vid den här tiden varje år: Snökaos.
Snökaos uppstår enligt tidningarna så fort 1.5 cm blötsnö lagt sig på marken så att människor som inte kan köra bil (läs: kvinnor, stockholmare och göteborgare) hamnar i diket eller kör in i varandra som om de åkte radiobilar på Gröna Lund. Ta bilden ovanför som ett exempel, här ser man fortfarande maken till vänster om bussen. Det är inte snökaos. Här under är en bild på snökaos.


Så, vad är då tumregeln? Jo, när du måste krypa eller använda ishacka för att kunna ta dig framåt, då börjar det närma sig snökaos. Årets första slask, som kommer varenda jävla år och som varenda jävla år gör folk överraskade, är ICKE snökaos. Om något så är det idiotkaos, då det som startar kaoset inte är själva snön utan idioter som ger sig ut i trafiken, år efter år, utan att ha kollat temperaturen innan, utan att ha testbromsat för att se om det är svart is på vägen, utan bra vinterdäck eller helt enkelt bara utan förmågan att bedöma sin egen körkunskap på dåligt väglag. Så dagens ordväxling, om man får vara så göteborgsk nu när vi ändå pratar om göteborgare, borde då alltså vara att byta ordet 'Snökaos' mot 'Idiotkaos'.

Bäbisspråk bland vuxna

Vissa människor tycker att det är "sött" och "gulligt" att prata som en bäbis. Nästan uteslutande är dessa människor kvinnfolk. Här är en lista på alla de tidpunkter då det är gulligt att prata som en bäbis:

1 - När du är en bäbis.

Så. Det var alla tillfällen. Att kvinnor pratar som bäbisar när det är i närheten av dem är inget vi någonsin kommer att kunna göra någonting åt, det är genetiskt. Så fort de ser någonting som är så litet och gulligt som ett nyfött barn så slås deras hjärna automatiskt ut så de hamnar på ungefär samma intelligensnivå. Detta avtar delvis så fort de tittar bort från hjärnan, men en liten försänkning stannar kvar under en varierande tidsperiod och detta är evolutionärt viktigt för kvinnor, eftersom detta gör att de bara kan tänka på en sak under denna tidsperiod, nämligen att skaffa ett eget barn, och detta helt utan att tänka på det finansiella och moraliska ansvaret en sådan handling skulle medföra. Detta är dock ingenting som män utsätts för i samma utsträckning och därför är det inte lika acceptabelt för män att bete sig på liknande vis.

En annan sak som är ännu värre dock, är när kvinnor pratar bäbisspråk utan att det finns en bäbis i närheten. De tror istället att detta kommer att höja deras egen gullighetsnivå i mäns ögon. Detta är samma kvinnor som ser en porrfilm en gång och tror att riktiga män tänder på att bli kallade "daddy". Det finns inte mycket som är så avtändande som att, när man väl börjat tänka på att ha sex med en kvinna, få höra något som gör att man tänker på ett spädbarn eller incest. Människor som går igång på detta är sjuka och måste söka vård innan de skadar sig själva eller någon annan.

Dagens Rätt i mode

Tänkte börja med ett modeinlägg för er män därute som funderar vad som är rätt och fel att ha på sig. Så, "dagens outfit" är en t-shirt och ett par jeans. Till detta passar ett par bra joggingskor, träskor eller ett par stabila kängor.


Kom ihåg två saker när det gäller jeans:
1 - Det är helt ok med fläckar av olja och färg samt hål vid knä, lår eller andra platser, men bara under en förutsättning. Att du själv av oaktsamhet eller långvarigt användande varit den som slitit ut jeansen på det sättet. Att köpa ett par jeans för 2000 spänn som redan är trasiga eller lortiga är ALDRIG godtagbart beteende, oavsett om damen som säljer dem till dig tycker de passar på dig. Självklart gör hon det. Det är hennes jobb. Att lägga 2000 spänn på jeans överhuvudtaget är big no no. Byxor har ett maxtak på 500 spänn, eller möjligtvis 600 om du är i en främmande stad, du har totalsabbat de du har på dig och du behöver ett par snabbt för att inte visa upp dina genitalier.


2 - Sparkar du inte lika högt som Chuck Norris är det INTE ok med cowboyboots. Det gäller inte bara jeans utan är en universell regel.

Bah, humbug!

Idag när jag låg med en tjock nål instoppad i ena armen och mitt blod växelvis pumpades ut för att sedan skjutas tillbaka in i min kropp igen efter en snabb centrifugering så blev jag tvungen att titta på Efter 10 på TV4. Där var dagens gäster bland andra Isabella "Blondinbella" Löwengrip och hennes kille som jag aldrig kommer orka lära mig namnet på. Det var förmodligen det minst intressanta programmet jag sett men alternativet var en direktsändning från klimatmötet i Köpenhamn och då var Blondinbella avsevärt snyggare än de talande där. Hur som så sade hennes färglösa och tråkiga pojkvän något som fick mig att fundera lite. "Det finns ju knappt några modebloggar och livsstilsbloggar för män", påstod han. Nej, det kanske är sant. Det är inte så många män som bloggar faktiskt. Mest är det småpojkar och kvinnfolk som bekant, så jag antog att det var därför.

Men ska det egentligen behöva vara så? Ja. Egentligen ska det behöva vara så. Män bloggar inte. Om någon kommer fram till dig och säger att "mitt yrke är att vara bloggare" så kan jag sätta mina sista surt förvärvade slantar på att det inte är en man. Så vad gör då jag här? Är inte jag man? Jo, givetvis är jag det. Men jag är också en man som känner att manligheten håller på att utvattnas på grund av tidigare nämnda småpojkar och kvinnfolk så jag tänkte försöka mig på att skapa den första riktiga livsstilsbloggen för riktiga män. En motsägelse i sig självt? Ja, det kanske är så. Men jag ska göra mitt bästa för att hålla mig på en konstant hög testosteronnivå och inte fjolla till det. Jag tror att mitt utgångsläge är ganska bra. Så här kommer det. Mitt liv som Man.

RSS 2.0